maandag 27 februari 2017

Winst zestalverschieting

Kruisboog-Gilde wint wederom zestalverschieting



Zaterdag 18 februari heeft het bijna 400 jarig Sprundels gilde de zestalverschieting (dit jaar in Castelre) net als vorig jaar weten te winnen. Aan deze schieting wordt deelgenomen door de gilden aangesloten bij de St. Jorisgilde der Noorderkempen waaronder Castelre, Hoogstraten, Meer, Minderhout, Meerle, Wortel en Loenhout. Dezelfde zes winnende schutters vanvorig jaar zijn Frie Konings, Christ Herijgers, Rick van Nispen, Arno Herijgens, Robert Peeters en Stan Konings. Waar Stan vorige jaar als laatste schutter beslissend was met zijn 100 punten heeft hij nu de score geopend met de volle 100 waardoor het gilde nu vanaf het begin aan kop ging. Die koppositie is in ronde 4 door een dipje even weggeweest 
maar weer snel opgepakt en steilvol door de laatste schutter Christ Herijgers, ook met de volle 100 punten, winnend afgesloten.  

De Sprundelse schutters hebben afgelopen winterseisoen ook weer succesvol deelgenomen aan de competitie 6 meter kruisboog. Deze competitie word geschoten onder de eerder vermelde gilden van de Noorderkempen, hier zijn Christ en Stan in de hoogste categorie op een puntje van elkaar tweede en derde geworden.